Із 2 квітня сервіс Google+ більше не доступний для персональних акаунтів. Відтепер соцмережа функціонуватиме лише для корпоративних клієнтів. Зробити це планували до кінця року, але Google прискорила закриття сервісу після виявлення витоків персональних даних, який зачепив понад 52 мільйони користувачів.

Про плани закрити Google+ для звичайних користувачів у квітні 2019-го у компанії повідомили наприкінці минулого року. Інші сервіси – Gmail, Google Фото, Диск і YouTube – залишаться доступні. Аккаунт, який ви використовуєте для входу у ці сервіси, також буде працювати.

Читайте також: Єврокомісія оштрафувала Google на півтора мільярди євро, бо той – монополіст

Витік даних стався через помилку в оновленому ПО, яке надали для скачування у листопаді 2018-го. При цьому програмісти змогли усунути неполадку через тиждень. Але сторонні додатки могли запитати імена і вік користувачів, сферу діяльності та адресу електронної пошти. Запит міг бути зроблений навіть, якщо користувач приховав свій профіль з публічного доступу. Фінансові дані, номери паспортів, паролі та іншу інформацію, яку зловмисники могли б використовувати у корисливих цілях, додатки не отримували.

Водночас у Google заявили, що не знайшли доказів, що чиїсь особисті дані були використані третіми особами.

Соцмережа від Google запрацювала наприкінці червня 2011 року, але за 8 років роботи вона не набула популярності серед користувачів.

Читайте також: Google зробив проект віртуальних подорожей Україною


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.